Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам електронний журнал?
Всього 2 людини
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 41 людина

Пам'ятка для батьків: безпека дитини вдома

Дата: 18 березня о 13:28
Автор: Кашина Н. Д.
55 переглядів

Пам'ятка для батьків: безпека дитини вдома
Поради батькам
06 квітня 2020

У вашому будинку росте малюк і з кожним днем він стає все допитливіше. Дитина щохвилини і дуже активно освоює простір, що його оточує. Кожна мама знає, що без жодного синця, подряпини виростити дитину просто неможливо. Тому головне завдання батьків забезпечити своїй дитині безпечний простір для більш повного дослідження навколишнього світу. І починати потрібно з повного огляду вашої квартири, пам'ятаючи при цьому про один важливий критерій – небезпеку краще попередити, ніж потім лікувати наслідки.

Безпека дитини вдома - це цілий комплекс заходів, який включає в себе безпеку окремих складових вашого дому (кухні, ванної кімнати, спальні, зали, коридору, тощо).

Для цього Вам доведеться виробити "звичку до безпеки". Ось кілька порад, над якими Ви можете подумати, а також пояснити дитині правила безпеки:

Вікна в залі, спальні і вихід на балкон закривати наглухо, за винятком кватирок. Не залишати дітей на балконі, Не дозволяти дітям проводити там рухливі ігри;
Вчити дитину безпечним іграм. Не дозволяти проводити ігри, пов'язані із схованками в шафах та інших предметах, що закриваються, за занавісками та з пересуванням в темряві. Якщо дитина має окрему кімнату, то всі її речі повинні знаходитись на висоті піднятої руки, щоб виключити потребу діставати щось з стільця чи табуретки, так як це може призвести до травми. Над ліжком не повинні висіти ніякі предмети.
Розетки повинні бути розташовані високо, щоб дитина до них не дістала. В крайньому випадку, закривайте їх заглушками.
Безпека на кухні Кухня представляє для дитини найбільшу небезпеку, так як саме тут знаходяться газова плита, водонагрівальна техніка, різні НВЧ-печі, електрочайники, кухонні комбайни, а також засоби для миття посуду і ін.
Тому, БАТЬКИ, ви повинні: всі спеції, як сипучі так і рідкі, зберігати в недоступному для дитини місці. Обідній стіл та стілець підібрати у відповідності з ростом дитини, над яким не повинні висіти полиці або окремі предмети кухонного обладнання. Краї тарілок, чашок та склянок не повинні мати тріщин та щербинок. В присутності дитини бажано користуватися камфорками газової плити другого ряду. Якщо дитина не дістає до крана з водою, то вона може користуватись змоченим рушником.
Двері кухні з боку коридору повинні закриватись на гачок, розміщений у третій частині зверху. Легко б'ється посуд необхідно замкнути в шафі, якщо є така можливість або по можливості ізолювати від дитини. Ножі та інші колючо-ріжучі предмети також необхідно сховати, тому що існує можливість порізу. Ліки та медичні препарати як мазі, розтираючи для зовнішнього застосування також необхідно застерігати від попадання в руки дитини. Вони можуть викликати як подразнення слизової оболонки очей, опіки поверхні шкіри, а при попаданні в організм сильне отруєння.
Засоби для миття посуду і прибирання приміщення також слід оберігати від дитини у віці до 7 років, тому що велика ймовірність їх використання не за призначенням, що також може призвести до різних отруєнь і опіків шкірної і слизової поверхні.
Сірники і легкозаймисті предмети повинні бути ізольовані від дитини, тому що гра з ними та їх використання призводить до займання приміщення. В даний час у більшості випадків причиною пожежі виступають діти.
Електроприлади (чайник, блендер, міксер і т.д.) не залишайте включеними в розетку. Ви не встигнете й оком моргнути, як ваше чадо вже буде біля них і почне клацати кнопочки, які так його зацікавили.
Ванна кімната Ванна кімната як і кухня представляє також можливу небезпеку для дитини, тому що миючі засоби, засоби гігієни, різні бритви знаходяться саме тут, то також краще використовувати запобіжні заходи безпеки: не купаються дитини, якщо не пройшло 3- х годин з останнього прийому їжі; спробуйте ліктем температуру води, перш ніж опускати в неї дитину; не додавайте гарячої води , коли дитина вже у ванні; ніколи не віддаляйтеся, коли його купаєте; у ванній краще мати шафку, що закривається на ключ, або полицю, що знаходиться досить високо, де зберігалися б предмети особистої гігієни, миючі засоби, косметика, аерозолі, пінцети, ножиці, шпильки тощо; чистячі засоби в основному є токсичними та їдкими, тому вони повинні перебувати в надійному місці далеко від дітей; Підлогу потрібно покривати не слизьким килимком; Двері ванної кімнати повинні закриватись на гачок чи засув.
Ці запобіжні заходи допоможуть Вам менше турбуватися, коли Ви і Ваша дитина переміщаєтеся по дому в різних напрямках в один і той же час! І, будь ласка, не забувайте, що Вам потрібно усвідомлювати небезпеку не тільки в своєму будинку, але і в будинках інших людей. Це набагато важче, особливо, коли маєте справу з друзями або власними батьками. Все, що Ви можете, – це пам'ятати, наприклад, що у них немає шпінгалетів на вікнах або що вони не замикають "отрути" в шафці під раковиною. Постарайтеся тактовно, щоб не образити їх, обговорити ці важливі для Вас моменти.

Охороняти життя дітей – це просто проявляти здоровий глузд!

Дуже важливо, щоб Ви на крок випереджали дитину. Тоді Ви зумієте передбачати, що він може зробити, ще до того, як він це зробить! Пам'ятайте, що Ваш малюк дорослішає і турбот, відповідальності за його життя і здоров'я з кожним днем додається! Допоможіть дитині задовольнити свій пізнавальний інтерес до навколишнього світу, створивши всі необхідні умови безпечної життєдіяльності!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.