Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам електронний журнал?
Всього 2 людини
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 41 людина
Офіційне найменування:
Мезенівська гімназія Краснопільської селищної ради.
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
с. Мезенівка
Адреса:
42453 Сумська область Сумський район село Мезенівка вулиця Троїцька, 2
Телефон:
054257800
E-mail:
mesenivkiynvk@ukr.net
Новини шкільного життя!

Щороку, 26 квітня Україна відзначає роковини Чорнобильської катастрофи. 38 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській АЕС сталася найбільша і найстрашніша за своїми наслідками техногенна радіаційна аварія. Внаслідок вибуху і руйнування 4 реактора ЧАЕС тонни радіоактивних елементів потрапили у зовнішнє середовище. Приблизно 3,5 млн. людей вважаються потерпілими від цієї катастрофи, 600 тисяч осіб стали учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Роботи над «загоєнням цієї радіоактивної рани планети» тривають досі, особливо це питання загострилось після брутальної злочинної поведінки російських окупантів у зоні ЧАЕС. 
Пам’ятаємо про Чорнобильську катастрофу, дякуємо всім, хто виявив жертовність та мужність, виконуючи свій професійний і громадянський обов’язок – персоналу ЧАЕС, пожежникам, військовослужбовцям, ученим, медикам, які брали участь у ліквідації наслідків цієї аварії.
Напередодні 38-ї річниці від дня аварії на ЧАЕС в закладі були проведені виховні години та бесіди:
- " Земля в біді" (1 кл.);
- "Чорнобиль - біль українського народу" (2 кл.);
- " Мій біль - Чорнобиль" ( 3 кл.);
- " Чорнобильська катастрофа" (4 кл.);
- " Дзвони пам'яті" (5 кл.);
- " Чорнобиль - горе України,її незагоєна рана". (6 кл.);
-Чорнобиль: трагедія, подвиг...") ( 7кл. ).
Переглянули фільми:
- " Аварія на ЧАЕС 1986,Чорнобиль, Прип'ять, ліквідація... " (8 кл.);
- "Заборонена зона" ( 9 кл.).
Інформаційна хвилинка "Чорнобиль " 1-9 кл.

Сьогодні, 22 квітня, ми відзначаємо Всесвітній День Землі,покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища,нагадати про те,що наша планета унікальна й має потребу в турботі й захисті.Міжнародний День Землі - свято чистої Води, Землі і Повітря.
День нагадування про про страшні екологічні катастрофи,день,коли кожна людина може задуматися над тим,що він може зробити у вирішенні екологічних проблем,поборовши в собі байдужість У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: Очистити від сміття прилеглі території,висадити хоча б одне дерево.
В цей день було проведено тематичні уроки "Збережемо нашу Землю для майбутніх поколінь", Інформаційна хвилинка "Всесвітній День Землі" Переглянули мультфільми та намалювали малюнки . Взяли участь у фотомарафоні "Моя квітуча планета - Земля".

На вшанування роковин Чорнобильської трагедії у школі були проведені виховні заходи, присвячені вшануванню пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, розвитку компетентності учнів в питаннях збереження екології.1. Виховні години та бесіди:
- " Земля в біді" (1 кл.);
- "Чорнобиль - біль українського народу" (2 кл.);
- " Мій біль - Чорнобиль" ( 3 кл.);
- " Чорнобильська катастрофа" (4 кл.);
- " Дзвони пам'яті" (5 кл.);
- " Чорнобиль - горе України,її незагоєна рана". (6 кл.);
-Чорнобиль: трагедія, подвиг...") ( 7кл. ).
2. Перегляд фільмів:
- " Аварія на ЧАЕС 1986,Чорнобиль, Прип'ять, ліквідація... " (8 кл.);
- "Заборонена зона" ( 9 кл.).
3 . Інформаційна хвилинка "Чорнобиль " 1-9 кл.
Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут.

Щорічно 19 квітня в багатьох країнах світу відзначається День проліска. Свою історію він веде з Англії, де був заснований у 1984 році. Латинська назва підсніжника – «галянтус» (Galanthus) – «молочна квітка». Всього їх налічується близько 20 видів. Найпопулярніший вид – підсніжник білосніжний, а ще є грецький, візантійський, кавказький. Усі вони розрізняються за формою і забарвленням, і навіть ароматом. Ще не так давно вони росли в багатьох країнах, але квітучі рослини піддавалися масовому знищенню на букети, а їх цибулини викопувалися. Тому в даний час більшість видів підсніжників занесено в Червону Книгу як зникаючий вид, збирати їх не можна. Одна стародавня легенда свідчить, що, коли Адам і Єва були вигнані з раю, ішов сніг. Єва замерзла і стала плакати згадуючи про теплі райські сади. Щоб утішити її, Бог перетворив кілька сніжинок у квітки підсніжника. Побачивши квіти, Єва повеселішала і в неї з’явилася надія на краще. Звідси і вважається, що пролісок – символ надії. Учні 5-7 класів з нагоди відзначення Дня проліска створили малюнки з цими квітами. Сьогодні ці малюнки символічно несуть у собі надію: надію на мирне небо, на повернення у стіни школи, на довгоочікувані щасливі зустрічі.

День довкілля відзначається в Україні щорічно з 1998 року згідно з наказом Президента «Про День довкілля». Цього дня у школі провели заходи спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища.
​Для учнів були проведені виховні години “Збережемо чистим довкілля”, «Збережемо природу разом», виставка малюнків «Я нашу Землю збережу». Під час заходів учні розширили і збагатили свої знання про природу, усвідомили важливість бережливого та шанобливого ставлення до природи рідного краю. Діти долучились до фоточелендж “Я нашу землю збережу”про шанобливе ставлення до природи з метою популяризації бережливого ставлення до довкілля . Світлин виявилось дуже багато, частину ми розмістили у відеоролику до Дня довкілля

Здобувачі освіти Мезенівської гімназії взяли участь у відбірковому етапі Всеукраїнського фестивалю- конкурсу"Молодь обирає здоров'я" у номінаціях фотографій, плакатів, малюнків. Діти нагороджені грамотами Відділу освіти Краснопільської селищної ради центру дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради. Бичек Альбіна, за зайняте ІІ місце у номінації "Фото". Кашин Олександр, за зайняте ІІІ місце - номінація "Плакат". Кашина Ольга, за зайняте ІІІ місце - номінація "Малюнок".

Сьогодні – Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності
Внаслідок російської агресії значна частина нашої держави забруднена вибухонебезпечними предметами (ВНП). Нагадуємо основні правила, як убезпечити себе та близьких від ВНП:

➡ не підходьте близько до підозрілих предметів та у жодному разі не чіпайте їх руками;

➡ утримайтеся від відвідування лісів, полів, лісосмуг та місць, де велися бойові дії;

➡ ходіть лише знайомими та перевіреними маршрутами.

Не дозволяйте дітям піднімати невідомі предмети та відходити далеко від дорослих і гратися наодинці. Якщо ви натрапили на щось підозріле, відразу відійдіть на безпечну відстань та повідомте про це спеціалістів за номерами 101 та 102. Після цього обов’язково попередьте про небезпеку інших.

Пам’ятайте, що тільки підготовлені фахівці можуть знешкоджувати вибухонебезпечні предмети.

2 квітня Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародним днем ​​поширення інформації про проблему аутизму ще в 2007 році. День був встановлений для того, щоб підкреслити важливість допомоги аутистам для підвищення рівня їх життя. Символом цього дня вважається блакитний колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму Autism Speaks. Саме ця організація в 2005 році вперше організувала акцію на підтримку даної теми – акція називалася «Запали блакитним» ( Light It Up Blue ).

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 р. була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни .

Вперше цей день як масове дитяче свято стали проводити в США. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія. Незабаром його підтримала одна з популярних газет «Пітсбурзька телеграфна хроніка», що почала популяризацію Дня птахів. Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів. Діти свята намалювали малюнки пернатих друзів ,які повернулися з теплих країв.

1 25.03.2024
- Обласна акція “Підтримуємо Героїв. Відеозвернення “Подяка моєму Герою”
2 26.03.2024 Конкурс робіт з бісеру “Веселка творчості”
Виховний захід “Безпечна весна”
Музична вітальня “У пошукаж музичного скарбу”
3 27.03.2024 Конкурсу декоративної творчості
- Фотовиставка “Чарівні миті весни»
- Конкурс українських прикрас «Перлина моєї душі»
4 28.03.2024 Профілактична робота «Булінг»
5 29.03.2024 Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «День зустрічі птахів -2024».
- Виставка малюнків «Птахи – вісники весни».
- Виготовлення і розвішування пташиних будиночків і (гніздівель).
- Конкурс віршів, пісень про птахів .

25 березня о 11:58 | Кашина Н. Д. | немає коментарів
Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.